Schoolsoft

Glokala folkhögskolan använder Schoolsoft för närvaro, schema etc.
Här hittar du lite tips och vanligt förekommande frågor.

Fråga: Jag har aldrig loggat in i Schoolsoft, hur gör jag?
Svar: Först måste du ha fått ett användarnamn och ett tillfälligt engångs-lösenord. Dessa uppgifter anger du på Glokalas inloggningssida för Schoolsoft, plus att du måste ange om du är deltagare eller personal. Därefter så väljer du ditt egna personliga lösenord två gånger, som därefter gäller i fortsättningen. Sedan så bör din profil-sida visas då det är första gången du loggat in. Kontrollera gärna så att uppgifterna stämmer. Här måste du markera Aktivera om vi vill använda Appen Schoolsoft i din iPhone eller iPad  eller Android-telefon/surfplatta.  På din profilsida kan du hantera telefonnummer och mailadress som ska användas om du skulle behöva återställa ditt lösenord, och schema och närvaro hittar du i menyn där du sedan klickar dig vidare, se nedan bild och bifogad PDF:
profil

Fråga: Jag kan inte logga in, vad gör jag?
Svar
  1. Se så du är på rätt ställe. Gå till Glokalas Schoolsoft-loginsida.
  2. Kontrollera så att du valt rätt i valet Personal eller Deltagare.
  3. Om du är Deltagare så är ditt användarnamn uppbyggt utefter principen fornamn.efternamn@glokala.org och för personal fornamn.efternamn.
  4. Om det ändå inte funkar så klicka på "Behöver du hjälp med inloggningen?" och följ instruktionerna. Om du är Deltagare så ska du ange din privata e-postadress. Personal anger sin glokala.se-adress.
  5. Funkar ändå inte? Maila support (snabel-a) glokala . se

Fråga: Finns det någon manual/skriftlig introduktion som jag kan få?
Svar: Ja, det finns och hittas längst ner i menyn när du loggat in i Schoolsoft under FILER & LÄNKAR.
filer-o-lankar

Ċ
Jörgen Qvartsenklint,
13 jan. 2017 01:18