Hur loggar jag in på Google?

Här följer en enklare introduktion till hur man loggar in på glokala.org på en dator.

1. Gå till Google och klicka på knappen "logga in" uppe till höger. Använd helst webbläsaren Chrome.
2. Skriv ditt användarnamn. Detta är utformat som en e-postadress under domänen glokala.org
3. Skriv ditt lösenord. Om det är första gången du loggar in så ange engångs-lösenordet du fått, sedan behöver du acceptera Googles användarvillkor och därefter byta till ett eget personligt lösenord genom att ange det 2 gånger.
4. Nu är du inloggad på ditt konto under glokala.org. För att komma till de olika apparna på Google så klicka på menyknappen med de nio små fyrkanterna.

5. När du klickar på menyknappen så öppnar sig menyn med de olika apparna såsom Gmail, Drive etc. Välj det du vill komma till. Oftast är det bra att kolla e-post först där mera information för det mesta finns. Mera appar visas om man klickar på "Mer" längst ner i menyn.

Tips bokmärke: Vissa av apparna finns inte alltid med i menyn ovan som t ex Classroom som i vissa fall inte visas. Då kan det vara bra att lägga till ett bokmärke och visa detta i bokmärkesfältet, så att man alltid snabbt kan komma till denna webbplats. Detta gör du i Chrome.
Klicka på knappen med de tre strecken överst till höger i Chrome och välj Inställningar. Bocka i "Visa alltid bokmärkesfältet", gå till https://classroom.google.com och klicka och dra hänglås-ikonen i adressfältet till bokmärkesfältet och släpp där.