Frågor och svar om "G Suite" och glokala.org

Fråga 1: Varför kan jag inte använda mitt vanliga Gmail-konto istället för Glokala.org?

Svar 1: Vissa delningsfunktioner vid redigering, Google Classroom och katalogtjänsten funkar inte för "vanliga" Google-konto (gmail.com). Du har även betydligt mera utrymme och ibland används andra gemensamma extra appar på Glokala.org som man inte kan ansluta till standardkonton hos Google. Du slipper även reklam.

Fråga 2: Jag använder flera olika Google-konto samtidigt och upplever att det sker konstigheter (utloggningar, tema som inte hänger med, flikar hänger sig, innehåll som inte uppdateras etc) när jag pendlar mellan kontona som jag är inloggad på.

Svar 2: Lägg till dina konto i Chrome istället och ha de två eller flera olika kontona i separata webbläsarfönster istället. Se nedan video om det hela:

Fråga 3: Hur kan jag ladda ner och spara allt jag har på mitt konto?

Svar 3:
Logga in på kontot du vill spara från och gå till https://takeout.google.com/settings/takeout och följ instruktionerna. Detta bör du göra om du vill spara ditt material när du avslutat din kurs.

Fråga 4: Hur länge kan jag använda mitt konto efter jag slutat på skolan?

Svar 4: Ditt konto stängs av ca en månad in i nästkommande termin efter du slutat och raderas sedan.